Stora frågor. Livsomvälvande svar.

Veckan som passerat har verkligen varit berg och dalbana. Veckan är ännu inte över men ni fattar.

Tisdagen helt klart veckans höjdpunkt. Adele. Magiskt. Det var som jag trodde men ändå inte. Jag anade att jag skulle bli sprängfylld av alla möjliga känslor. Hennes låtar är små berättelser ur mitt liv. Jag vet att hon skrev dem ur sitt liv men de hittar berättelser ur mitt. Jag reser runt i tid och rum när jag lyssnar. På konserten tappade jag andan då och då eftersom jag inte kan gråta. Inte med 10 000 människor omkring mig. Det finns en gråtspärr. Ändå gången inte gråtspärren fungerar är när jag är arg. Nästan inga spärrar fungerar då. Så jag tappade andan då och då under hennes låtar. Otroligt. Att få uppleva allt detta live. Henne. Nej. Inga ord kan beskriva konserten. Jag kan inte ens försöka göra det rättvist. Jag kan inte heller vara objektiv. Det var en magisk tisdag. Följt av en trött onsdag och en tung torsdag.

I torsdags skulle mamma fyllt 65. Och det är så orättvist att hon inte är här hos oss och bjuder på jordgubbstårta. Att hon inte får vara här och tampas med livet. Hon var ung när de tog henne från oss. Sorgen. Jag låter den ta plats bestämda dagar. Ibland överraskar den men för de mesta är vi överens om vilka dagar vi umgås. Jag och sorgen. Alla minnen. Fortfarande svårt att se på bilder med mamma. Och pappa för den delen. Jag har inte raderat mamma från min mobil. Alltså henne nummer. Jag tycker det är fint att hon finns där.

Solen är äntligen här. Med värmen. Spenderade ett par timmar igår med en av de finaste vänner man kan ha. Man måste inte förklara allt. Utan vi nickar i samförstånd. Inga onödiga detaljer. Inga goda råd. Alla alternativ har vi redan tänkt tusen gånger. Vi drömmer. Finns ingen som är som han. Min bundsförvant sedan ungdomens dagar. Min förlängda familj.

Frågorna är många. Inga svar ännu men jag jobbar på det. Det här med så kallade kriser. Som kommer med ålder och erfarenhet. Är det så här det ska vara? Är det, det här jag vill syssla med resten av livet? Vad är det jag egentligen vill? Vart är jag på väg? Breda frågor. Stora frågor. Frågor som kan splittra familjer. Kasta om liv. Ställa allt på sin spets. Till och med dränka en och en annan. Förändring. Ingen förändring. Bitterhet. Jag vill inte bli bitter. Vägrar.

Svaren får jag ändå inte idag så jag kan lika gärna ge mig ut på tur med min tantcykel. Lufta tankarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: