Jag trivs bäst i öppna landskap

Idag när jag lämnade min arbetsplats gick jag därifrån med en varm känsla i bröstet…så jag skriver ett öppet brev till en kollega.

Hej kollega M!

Jag vill att du ska veta att jag är inte är så bra på det där med att säga saker som betyder något, i alla fall inte mellan fyra ögon. I skrift är det lätt. Jag övar på att kunna säga det hjärtat känner och man borde göra det oftare för alla människor där ute behöver känna sig uppskattade och omtyckta. Till och med behövda. Även kollegor. Kollegor är ju människor de med. Du och jag M, vi är människor. Det fantastiska med oss, alla, inte bara du och jag, är att vi har olika perspektiv och vinklar på livet och ting. Tänk om man skulle börja prata med varandra. Vad skulle kunna ske?
Man skulle kanske lära sig något. Lära känna en ny människa men lära sig att se på sig själv med andra ögon. Lära sig något nytt om sig själv. Utveckling.

Så det var en rätt fin grej du gjorde. Tog en stol bredvid min och gav mig din tid. Och att du delade med dig av dig. Och att vi hade ett samtal om livet. Åldern. Kriser. Eftertankar. Det där som kommer med erfarenhet. Genom lärdomar längs vägen vi gått. Att kunna tala så fritt och öppet. Det är få människor förunnat. Fler borde prova.

Ända sen jag klev in och tog min plats på kontoret vi delar har du utstrålat glädje och en massa jävelskap. I alla fall från mitt perspektiv. Och de som har ynnesten att ha dig i sin omgivning, jag hoppas att de ser det med.

Det jag vill säga till dig är att även om tiden blev kort  i samma rum så var det fint. Du vet, underbart är kort. Och allt det där. Men glöm för fan inte bort att du fin som du är. Trots skägget och din sjuka humor. Det jag försöker säga är att du är fanimej en hyvens kollega och människa. Jag ska ju inte till världens ände utan bara andra sidan testverkstaden. Vi ses ju i matsalen och kanske på en och annan julfest. Och vet du inte var bästa hyllan ligger så ska jag rita dig en karta. Dit är man alltid välkommen att säga hej. Men först; Vad är passwordet??

 

 

Ett svar till “Jag trivs bäst i öppna landskap”

 1. Hej N

  Måste säga att jag inte är jätte van vi sådana ord du beskriver M i, (men M kan nog vänja sig) men de värmer gott.
  Det låter kanske lite mer än vad M är, åtminstone ibland.
  En karta är alltid bra att ha men till dig min kollega hittar jag nog allt vägen.
  Lösenord? Vänskap så klart
  /M

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: