Vi är små lustiga grodor utan svans och öron

Plocka sju sorters blommor och lägga under kudden. Drömma om sin kommande kärlek. Duka ute. Flytta in. Uppehåll. Duka ute igen. Hällregn. Duka inne. Om och om igen. Klä stången. Hoppa som lustiga grodor. Nubbe och sill. Enda som skiljer julen från midsommar är granen och stången. Möjligtvis julskinkan. Vädret kan ju vara detsamma. Både i december och juni. I alla fall i Skåne.
Ja just det, midsommar idag! Glad sådan alla. Vi ruckar inte på vår tradition. Örenäs slott. Traditionellt firande. Glufsa i sig mat medan utklädda entusiaster med icke utklädda entusiaster dansar runt stången. Mina barn är för stora nu. Nu sitter vi vid sidan och bara tittar på. Ungarna snapchatar alla möjliga moments. Glad midsommar!!

 

 

Igår kom älskade tonåringen hem från talanglägret i Falköping. Det blev ett tårdrypande farväl av nyfunna vänner. Rödgråtna allergiska ögon. Min tonåring har ju aldrig haft problemet att bekanta sig med människor. Hon åkte ensam till lägret utan att känna någon. Nu känner hon många. Saknar tiden då man åkte på idrottsläger. Den bästa sorten. Träna och sova i skolsal.
Kommer ihåg när lilla loppan åkte på läger första gången, då var hon sju år. Musikkollo. fem dagar utan mamma och pappa. När hon kom hem hade hon växt så mycket. Blivit äldre. Det händer något varje gång man lämna dem på läger. De där barnen. Den absolut bästa känslan är när man får hem ett lyckligt barn. Och det fick jag igår. Ren och skär lycka lyste i ögon trots allergi och trötthet. En MVP fick hon med sig hem. Stolt tonåring. Stolt mamma. Most Valuable Player. För sitt glada humör, peppande, lagandan och sitt spelsinne och järnviljan. Något sådant löd motiveringen.

Tillbaka till verkligheten. Sommarträning. Med klubben. Med mamma. Sommarjobb.

Jag ska jobba ett gäng veckor till innan ledighet. Längtar så. Under längtans tid lägs lite fokus på kondition. Löpning. För mig. Knäet har inte protesterat. Och för det är jag lycklig. Flåset. Just det. Obefintligt.

Önskar min nätta lilla skara läsare en underbar midsommar. Och helg. Pussen och kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: