Kontraster och annat skit

14 dagar kvar till semester. En evighet.

Jag har sprungit regelbundet efter schema. Jag är lycklig. Inte just när jag springer men efteråt. Det är tungt och jag har väldigt obefintlig kondis. Väldigt obefintlig. Jag springer liksom in i väggen direkt och så blir det tungt och överkroppen väger helt plötsligt ton och jag hänger med huvudet. Inte löpekonomiskt. MEN i lördags hände det grejer. Jag sprang mitt tredje pass i vecka ett, mitt kom-i-gång-och-rör-på-fläsket-program, så gick det snabbt, för att vara jag i denna fasen, och de där lyckokänslorna kom undertiden jag sprang. Så som det var förr. Efterlängtat.

Gick in i vecka två denna veckan. av det där ovan nämnda program. Veckan i övrigt startade dåligt. I söndags kom smärtan och allt blev nattsvart. Måndag och tisdag var det svårt att gå eller sitta upprätt. Men jag krigade på. Fosterställning var det enda som fungerade, men jag kunde ju heller inte ligga i fosterställning på jobbet. Visserligen hade ingen undrat eftersom jag har ju en del tokiga saker för mig. Men det här, det här tog priset. Ett tag funderade jag på en hemmaoperation. Ta ut skiten själv.

Jag fick för en tid sedan beskedet att vi gör bäst i att operera ut min livmoder. Jag ska inte vara så aktiv under operationen som förgående mening gav sken av. Jag ska vara väldigt passiv. Allt blev dramatiskt några dagar men sen sjönk det in och allt kommer bli bra. Mycket bättre. Framförallt smärtfritt. Så jag går och väntar på att en tid ska komma med ett brev på posten. Till hösten blir det av. Har de sagt.

Under tiden springer jag på, så gott det går. Skriver på så gott det går. Snart semester. Bara fjorton långa dagar. Snart helg. Och då ska det regna. Jag kommer bli blöt. Jag hade ju tänkt att sitta på en strand och titta på när andra slår bollar över nät.Jag hoppas innerligt att vädergudarna tänker om och skänker sol.

Kontraster. Igår. Jag åkte till badkolonin för att hämta lilleman på fritids. På en halv sekund tog vi beslutet att köra vattenskoter. Så från kontoret ut till havs i skjorta och jeans i full nittio på en jetski. Kontrast. Älskade varje sekund. Och jag älskar kontraster.

14 dagar till semester…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: