Skidkläder och sushi

Det flesta kvällar går jag till sängs med en klump i magen. Vaknar med en klump i magen, varje morgon. Gråter ett par gånger om dagen. Sorg. En massa svart sörja som flyter runt och tynger mitt hjärta.
Det är en del av skilsmässan. Sorgen. Obeskrivligt, svårt att sätta ord på sorgen, men det liknar sorgen jag kände när pappa försvann. Och när mamma försvann. Samma typ av sorg. Fast han finns ju. Jag kan ta på honom. Prata med honom. Men samma sorg ändå.

Helgerna är sköna men outhärdliga på samma gång. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig. Ska vi umgås som familj? Vi bor ju alla under samma tak. Vi delar fortfarande säng. Jag har svårt att navigera.
Under dagen igår kände jag mig rastlös och rotlös. Ville komma bort, göra vad som helst. Bara inte sitta här. Hemma. Hemma?

Så vi bestämde oss plötsligt för att köpa skidkläder till barnen. Vi ska ju fira jul ihop, i fjällen som planerat pre divorce. Så vi åkte. Köpte skidkläder som vilket par som helst. Blev hungriga och köpte hem sushi. Öppnade en flaska bubbel och tände ljus. Vi åt och pratade. Vi pratade massor. Det blev en fin kväll. En sån fin kväll man har med sin bästa vän. Prat om framtiden. Om vår vänskap och hur vi kanske kan försöka fortsätta vara vänner. Men vi vet ju att det kommer till en punkt, den där vänskapen, tar en ny skepnad. Och det händer när någon av oss träffar en ny. Då blir det nya spelregler. Men ändå, vi pratade och det var fint allting igår.
Så jag gick och la mig med värme i kroppen. Nästan lite glädje. Helt utan en klump. Klumpen fanns inte heller där när jag vaknade i morse. Tidigt som fan.

Fikade med en fd kollega idag. Hon och jag har aldrig fikat förr. Och det blev ett härligt samtal. Jag blev så inspirerad så jag bubblade av glädje. Bubblar fortfarande och jag tänker njuta av bubblet. För jag vet, att klumpen, sorgen och gråten kommer tillbaka igen. Fast tills dess, tänker jag bara surfa på glädjevågen.
Hon jag fikade med, vilken underbar liten varelse hon är och jag hoppas vi fikar igen.

Just det, har blivit med bullet journal. Googla det! Alltså, som barn på nytt nu när jag skaffat mig en rosa ”bujo”. Nu måste jag bara komma på hur jag ska komma igång att klottra i den. Med mina nya färgglada ”bujopennor”. Som en lovestruck tonåring är jag.

Jag och min bujo.

PS: börjar vänja mig vid mina glasögon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: