Det var en gång ett vitt lakan som cyklade en runda.

Blö blö blööö blöööh. Ungefär så. Det är ingen reda med mitt huvud idag. Sällan har tiden masat sig så sakta fram. Jag är uttråkad. Eftersom solen sken och doktor sa det så cyklade jag en runda. Hon sa inte specifikt att jag skulle cykla en runda idag, utan hon sa att det är bra att röra på sig. Cykla är att röra på sig. Så jag cyklade. Inte helt motiverad till en cykeltur i kyla utan mål och mening. Så jag skapade mål och mening. Kaffe på jobb. Lämna mina sjukintyg till min chef. Som inte ens var där. Och det var inte heller han som skulle ha dem. Men det var ett mål. Kaffe och längtansfulla blickar på pingisbordet var meningen. Och prata med mina fina. Det var dagens stora utflykt. Och nog dagens största händelse. Om inte nu Sverige lyckas få italienarna att tugga än mer gräs ikväll. Då blir det dagens. Men. Bara för att förtydliga, hejar jag på Island i VM. Kul om det går bra för Sverige, men ännu roligare om det går riktigt dåligt för Tyskland och sjukt bra för Island. Hjärtaemoji.

Ska byta efternamn. Nilsson gifte jag mig till. Och Nilsson är inte jag. Mitt flicknamn är inget alternativ. Så min mormors flicknamn kanske. Ja det var en väldigt fin tanke tills jag berättade för mina fina på jobb. Lakanen?! Nä inte lakan. Laukkanen! Så, jag kanske får tänka om. Pappas efternamn är det i princip bara finnar som kan uttala. Så det går bort. Trodde att vi hade Nieminen i släkten men inte då. Så jag ruvar ett tag till. Laukkanen eller ett hittepå. Eller hittepå och hittepå, min pappas förnamn plussat med dotter. Anledningen till det finska är ju att jag vill visa mitt påbrå och rötter i mitt namn, men pappas namn plus dotter…känns inte jätte finskt. Och så kanske man kan spexa till det med dottir och vara isländsk. Eftersom jag ändå kommer heja på dem i VM.

Jag är så uttråkad här hemma nu. Jag får ju inte lyfta och anstränga mig så jag kan inte börja röja och packa flyttlådor. Egentligen längtar jag mest efter människor. Dem av den sorten som får mig att skratta eller den sorten som får mitt hjärta att bubbla. Brukar vara samma sort de där. Och jag tycker om dem. Hela högen. Precis som de är.

Nu ska jag strax poppa popcorn och äta pepparkakor. Jag ska slå på TV:n och heja fram Svedala till VM.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: