Inte utan orimligt tvivel

När tvivel flyttar in. Det är precis som om allting inte kan få vara i fas. När man får grepp om en sak så tappar man greppet om en annan. Förra veckan var fjäderlätt. Den här veckan inte fullt så fjäderlätt men kan också bero på att jag har varit hemma två dagar med min son. Två dagar i en kuvös. Svettiga sömnlösa nätter och bekymrade dagar.

Tvivlet. Just det. Jag har börjat tvivla på min förmåga och jag ställer mig djupt frågande till min plats på skrivarlinjen. Mina texter är inte alls i klass med mina klasskamraters. Jag fick ångest. Vi är fördelade i nya grupper och min nya grupp håller klass. Och min text vara bara blaha. Och det var så tvivlet flyttade in. Vad fan trodde jag liksom.
Nåväl, övning ger färdighet tänker jag. Och jag har min stil. Och kanske är jag inte ämnad att skriva berättelser som inte kommer från mitt innersta inre.

Andra saker faller på plats. En härlig känsla när det händer. Även när det inte är saker som är till min egen fördel men jag inser vart i världen jag står i förhållande till andra. Visst gör det ont. När man inser vem som är en sann vän och vart man bara fyller en plats för att man inte vill se tomma stolar. Jag föredrar att veta. Även om sanningen svider. Jag mitt lilla kontrollfreak vill ha kontroll. Svårt att släppa. Jag tycker om att veta. Ovisshet och jag är en udda kombination.

Något helt otippat. Jag spelade lazerdome i lördags. Bokade en hel timme och när eftertänksamheten tog tag i mig undrade jag hur i hela friden jag skulle fördriva en hel timme i mörkret med ett laservapen. Jag kan inte sikta.
Men jag hade ju så roligt och timmen flög förbi. Jag var allt annat än duktig men jag var inte sämst. Bäst var min son. Inte helt otippat att han har fallenhet för detta. Men helt otippat att jag skulle tycka att det var roligt.

Förväntansfull. Är jag för morgondagens konsert. Helt sonika blir man bjuden på konsert i konserthuset. Tomas Andersson Wij. Spännande.
Jag är också någotslagsfull för nya skrivuppgiften. Självbiografiskt, gräva lite mer på djupet men använda olika tempus.

Ute blåser iskalla vindar. Till och med isbjörnarna söker skydd. Fiiiiiifaaaan.
Nu tordes väl ändå våren vara på väg. I alla fall. Solen skiner.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: