Let it fall. All fall down. Let me see what it all falls down to.

 

Här har det inte blivit mycket skrivet. Jag har helt tappat allt. Separationen går ju runt i sina faser. Jag har varit trött, oengagerad och sjukt ofokuserad. Jag har liksom försvunnit ut i tomma intet. Inte ens orkat ta för mig av det som jag tycker är roligt. Glömt bort min dröm. En av dem. En av dem som faktiskt är genomförbar. Den har jag låtit falla. Jag själv föll i en slags dvala. Men jag kan ha vaknat ur den. Lite brutalt. Hjärtat är ju ett öppet sår än. Och kanske kommer det alltid att vara så. Eller så bara känns det så nu. Allting känns. Så förbannat mycket. Jag är arg. Och jag är ledsen. Sårad.

Ensamheten är värst. Fortfarande. Emellanåt blir det så förbannat påträngande. Som en Ove Sundberg. Som en Ove under huden.
Min sister from another mister, henne behöver jag nu. Men mellan oss lever Atlanten som en oändlig ocean. Ett stort jävla hav skiljer oss åt. Jag behöver min mamma. Men hon har lämnat mig. Precis pappa. Alla. Jaja, jag är i skrivande stund på en plats där det är synd om mig. Imorgon skärper jag mig igen. Ta kommandot. Hur gör man?
Var är handboken. Divorce for dummies. Var är den?
Antar att jag får skriva den själv. Typ.

Ja. Det tar tid att skilja sig. En klok man på jobb sa att det tar ett år att rent juridiskt och praktiskt bli skild. Så är det. Vi har ju inte ens skrivit papper. Men nu är min kråka satt på papper. Nu blir det åka av. Vi har väl väntat för att allting magiskt kanske bara löser sig. Kärleken återuppstod inte. Och äktenskapet upplöstes inte. Inget är magi. Man måste ta beslut. Våga. Inte fega och vara bekväm. Det går inte. Nu är plåstret avdraget. Det är kanske härifrån magin tar vid. När man skapar sitt nya liv. Jag ska skapa mitt liv. Så som jag vill leva det. Jag ska uppfylla min dröm. Jag ska skriva den. Boken. Vare sig någon vill publicera den eller inte. Eller läsa för den för den delen.
Aldrig mer ska jag sätta mitt liv på paus. Dumheter.
Imorgon skärper jag mig. En post-it -lapp får påminna mig.

Blir många post-it-lappar.

PS. Blir skrivarlinjen i höst.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: