En stor dag.

Idag är en stor dag. Vi håller demokratiska val i vårt avlånga land. Jag tänker nyttja min rätt att rösta. Jag ser det till och med som en skyldighet.
Jag har blivit matad om hur jag bör rösta. Framförallt i sociala medier. Och ofta även matad med att om jag inte röstar på ett visst sätt är det hål i min skalle. Detta gör mig heligt förbannad. Jag tänker nämligen att jag lägger min röst precis så som J A G anser vara det allra bästa. Så som jag växt upp och så som jag blivit fostrad. Allt som präglat mig och de värderingar J A G har. Och bara för att jag inte tycker som du, eller du så har jag hål i skallen. Begriper det inte. Jag har fått en helt egen rösträtt. Den är inte ”till salu” och jag vill inte av så kallade vänner höra att om jag inte röstar så som dem är jag ingen riktig vän. W H A T  T H E  F U C K ! ?
Min röst. Det är min röst och jag lägger den som det behagar mig. Jag tar mig till valurnan och lägger min röst. Min röst för ett demokratiskt Sverige. Högtidligt.
Jag accepterar dig min vän, hur du än beslutar att lägga DIN röst. Du har din övertygelse om vad som är bäst för Sverige. Och kanske tycker vi lika eller helt sonika olika. Det spelar mig ingen roll. Frihet kallas det. Åsiktsfrihet. En grundpelare i vår demokrati.

Jag skriver sällan politiskt. Jag är inte politisk. Jag är en människa med ett hjärta som slår. Jag har åsikter och visioner. Jag har läst på inför valet. Jag har följt debatten. Jag har däremot slutat lyssna på dig som med någon slags hot vill att jag ska rösta som du. Jag har bestämt mig för hur jag ska lägga min röst.

Jag tror att detta kan bli det mest och enda politiska jag skriver i min blogg. Men det är en stor dag. Värna om den. Det är frihet att få gå till vallokalen utan att frukta för sitt liv, en frihet lätt att ta för given. Du får rösta precis som som du vill och det kommer aldrig att förfölja dig. Men gå och rösta.

Det är också en stor dag för mig bortom det demokratiska valet. Jag tror att jag äntligen har en ”följetong” att skriva. Frågan är om jag ska skriva den på bloggen eller som romanprojekt. Stora beslut att ta idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: