Åter till verkligheten.

Nu sker det. Resan tillbaka till verkligheten. Vara på semester är att leva i en bubbla. Jag älskar att leva i bubblan men bara under begränsad tid. Till slut längtar jag efter vardagliga rutiner och mitt eget språk. Mataffärer med mat som jag känner igen. Ja, allt det där vi eller i alla fall jag flydde ifrån för elva dagar sen.
Sjuk blev jag och är ännu inte helt frisk vilket är trist, jag skulle ju springa varje morgon. En morgon blev det. Bröstkorgen gör ont än och jag är sjukt trött.
Alla på planet hostar mer eller mindre. Sitter på planet i skrivande stund. Jag älskar inte att flyga. Inte det minsta.

Dåså, verkligheten. Tvätta, städa och jobb. Den vardagliga verkligheten som kan döda lustar och relationer. Om man inte passar sig. Lyssnade på en pod, en random pod jag hittade medan jag låg i solstolen och kontemplerade livet. Farligt att börja. Kan också vara det bästa du gjort. Beroende på vart du hamnar i ditt kontemplerande. Konstruktivt är ju att föredra så klart. Jag vill förändra en del saker i mitt liv. Jag har rensat ut en del, bra eller dåligt får ju tiden utvisa. Förändringar kräver just förändringar, de sker ju inte vara för att vi tänker dem, de sker när vi faktiskt justerar. Handlingar, det kräver handlingar. Man kan börja litet och vill man kan man ju slå på stora trumman men jag tänker små ”babysteps”.
Nu ska jag ha en dag ledigt till hemma innan jag ska åter till mitt arbete. En dag jag först inte tänkte ta men min man sa att jag borde eftersom jag alltid är så trött efter eskapader. Han har ju rätt. En dag att landa i allt. Intryck, uttryck och de där små justeringarna jag vill göra för att komma närmare. Närmare vaddå? Närmare livet jag vill leva, människan jag vill vara.

Min kollaps i januari sitter ännu kvar. Jag är fortfarande låg och håglös och det enda som kan göra något åt det är jag. Tyvärr skulle jag behöva lite experthjälp men vården, ja den skiter i mig och mina behov så jag får ta tag i det. Jag är allt annat än sugen på att knapra i mig alla piller de är glada att ge mig. Jag vill inte ha dem. Så nu får jag bli min egen expert. Det går, jag har läst om det. andra har lyckats och jag tror att jag också kan det. Blir förmodligen inte en enkel och spikrak resa. Förmodligen blir det tufft. Som klyschan säger, ur stormen kommer man…

Så hur ska jag göra då?
Det finns simpla saker som hjälper. Lite – för att må annorlunda måste man göra annorlunda. Först och främst, kosten och motionen den är nyckeln, i alla fall för mig, egentligen för de flesta. Omge mig med människor som tycker om man för den jag är och ger mig härlig energi. Tacka nej till saker jag inte vill göra men framförallt göra mer av sånt som gör mig lycklig. Eller bara glad. Jag ska också göra en grej jag är dålig på, det är det där med den där komfortabla området, lite utanför den ska jag. Utmana lite av mina rädslor. Men ut utanför den där satans bekvämlighetsgrejen. Bortom där – det är där det händer grejer. Jag vill att det ska hända grejer.
Jag spyr på ordet personlig utveckling men ja. D E T är vad jag pratar om. Jag hade nog det här ”snacket” för ett år sen men det rann liksom ut i sanden för att jag INTE gjorde justeringar eller en plan. Hade allt i huvudet. Tydligen gjorde det nada nytta där. En riktig plan skrivs ner. Det sa hon i podden, hon påminde mig och det tackar jag för. Tack.

Bästa med att resa bort är att komma hem. Känns ändå som man kommer hem som en annan version av sig själv. Kanske är det semesterversionen och skruden slits snabbt bort av mördande vardag.

Jag har haft en underbar semester trots ”spanska sjukan”. Jag fick inte mina löprundor med dopp och jag skrev inte så många rader som jag önskade men jag hängde med dem jag älskar och jag fick massor med nya infallsvinklar på livet och inredning. Lite perspektiv till och acceptans till att jag har det svårt. Jag är inte mig själv men jag sliter för att hitta tillbaka. Att vara uttmattningsdeprimerad är slitsamt för mig och min omgivning. Jag är inlåst. Skriker på insidan och vill ut. Än så länge har skrikande inte tagit mig någonstans. Tålamod. Just ja, tålamod.

Min tid kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: