Ratad och luskammad. Read all about it.

Här har det varit tyst som vanligt. Nästan så att man kan tro att bloggen suttit i karantän. Det är ju visserligen sant eftersom jag sätter den i karantän med mina glesa uppdateringar.

Under de senaste veckorna känns det som livet kretsat kring ett visst virus och jag påverkades negativt av det. Dels satt vi i ”isolering” under ett par veckor för att vi hade snor, hosta och feber på besök som plågade barnen.
Nog om viruset.

Inget nytt och fantastiskt har inträffat annars i mitt liv som är värt att orda om. Fyllde fyrtiotre. Det var en dag som passerade förbi som alla andra. Lite blomster och uppmärksamhet på distans.
Födelsedagar har jag alltid älskat fastän att jag blivit sviken på många av dem så har det varit MINA dagar. Då får jag bestämma. Min val kan inte ifrågasättas på min dag.
Även nu i vuxen ålder känns dagen viktig och speciell för mig, kanske tar jag igen för alla de gånger jag blev bortglömd.

Jag minns när jag fyllde 25. Det var ju en speciell milstolpe att fira. 25 en rund och behaglig siffra. Min pappa ringde mig tre gånger den dagen, men det handlade aldrig om mig. Det handlade om hans första barnbarn som föddes dagen innan och vars hemkomst från BB var på min 25-års dag. Mitt hjärta gick i sönder och när han set fattade att det var min dag med langade han över en näve kontanter till mig. Det handlade aldrig om kontanterna. För mig var det att jag inte blev bortglömd, för pappa handlade det mycket om att han äntligen hade medel att ge mig något. Vad som helst, för det kunde han och mamma sällan när jag växte upp. Men nu, en hel näve sedlar av ädel valör. Men det tog honom till det fjärde samtalet att säga grattis. Det kändes, samtidigt som jag förstod att det var stort att barnbarn nummer ett skulle komma hem till en gul spjälsäng.

Några dagar efter min 25-års dag hade vi fest i vår lägenhet och det var livat. Jörgen skulle pissa i grannens brevlåda eftersom kön till toan var för lång men jag hann i mitt onyktra tillstånd hejda en annan fyllbullt att urinera på högst olämplig plats. Festen var lyckad. Efterfesten med tydligen. Nio månader efter kom hon. Som ett brev på posten. Flickebarnet som fyllde mitt hjärta med så mycket kärlek och glädje. Vilken efterfest!

Sådana fester hålls inte idag. Nu ägnar vi oss åt virtuella och nyktra tillställningar. Hänger på forum och chattar. Vi blev väldigt digitala.
Måste skriva det, jag är socialt undernärd och ibland känns det som en allvarlig kronisk sjukdom.

Idag av alla dagar har jag bestämt mig. I många många år har jag tänkt att jag ska skriva om barndomen. Den var inte alltid så vacker. Väldigt sällan. Under tiden jag levde i det var det normalt. För mig. Däremot kändes det aldrig normalt att vara bortglömd och utanför. Ratad och luskammad som om man levde i smutsen. Något som kunde smitta av. Det kändes aldrig normalt. Bara smärtsamt och ensamt.
Nu har jag äntligen bestämt mig för att min uppväxt ska ner på papper. Det blir inte vackert att gräva där men jag tror att det är viktigt att jag gör det. Tanken om att göra det har skavt och kliat i mig så länge, jag lät bli i många år för att inte såra min mamma och pappa. Jag vet att de gjorde vad de kunder med vad de hade. Det blev kanske inte bäst men det blev som det blev helt enkelt. Jag är den jag är på gott och ont för att jag växte upp som jag gjorde. Nu ska den ut. Pappa skrev till mig via ett meddelande att jag skulle skriva en bok. Jag är övertygad om att han visste vad jag skulle skriva om jag skrev. Jag blev mest chockad DÅ att han ens hade styr på att jag skrev. Detta var 2007.

Jag vet inte vad det är jag ger mig in på själsligt men det är en resa jag måste göra. En gång för alla.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: