Tröst, händelselöst och planer.

Efterdyningarna av covidhelvetet håller fortfarande ett grepp om mig. Hostan är oerhört jobbig och emellan åt så pass brutal att jag ligger hukad över toalettstolen. Kanske lite väl detaljerat men det suger musten ur mig. Så pass att sömnen är kass och jag får ställa in roliga saker. Tröstande i det hela är att jag ändå lyckas spela den nya nationalsporten som skapat beroende och suspekt aktivitet på swish. En tröst är en tröst och jag omfamnar den.

Livet i övrigt. Tråkigt nog är jag nu mellan jobb. Omstrukturering och min tjänst plockades bort. Det hängde i luften så det var väntat. Arbetsbefriad, också en tröst. Jag hinner skriva en del. Jag skriver dagligen. Antingen brev eller på mitt bokprojekt. Brev. Det är en oldschool grej och jag är nördig på det sättet att jag har brevvänner. Februari månad är en speciell internationell brevskrivarmånad. Jag har fått ett tjugotal brev från världens alla hörn. Nja, alla var väl att ta i men många. Spännade att ta del av främlingars liv och få en stund att sitta ner och skriva om mitt, för tillfället, händelselösa liv. Inget som besvärar mig. Händelselöst är bra.

Fått ett ärofyllt och roligt uppdrag. Praktisera som ”sportjournalist” på hemarena, Landskrona Padel. Skriver rapporter från ligan. Hur kul som helst och lite svårt. Jag är mer åt det poetiska håller. Men hallå, vem vill inte läsa lite padelpoesi? Ny genre. Lurvig spygröngul boll och ett racket med hål i.
Ännu ett glädjeämne i mitt händelselösa liv.

Två resor är i pajpen. En är mer eller mindre bokad, bara boenden som ska fixa. Vi tar bilen ner till Schweiz för att hämta hem mitt hjärta. Äntligen snart dags för fuldans med världens bästa fuldanspartner. Och min politiska stöd i alla debatter kring middagsbordet. På tal om det, min underbara son har tagit ställning. Han kör sitt race och utmanar sin pappa framförallt. i fredags blev debatten tre timmar lång. Han som annars bara stannar tio minuter och svarar bara ja, nej och ok på frågor vi ställer för att starta konversation.
Jo, en solresa finns i tanken med, sonen önskade en vända till Mallis och vem är vi att neka honom ett sådant soligt äventyr?

Så att så här är livet just nu. Varken mer eller mindre. Ikväll blir det bio med Nilssontrion. Uncharted. Ännu en önskan från vårt uppslagsverk. Jo han är mer eller mindre en sådan. När han vill göra något, ÄNTLIGEN, stå vi i givakt. Dessförinnan ska det storhandlas. Något jag drar mig för, mest förarbetet. Vad ska vi äta? Tack och lov har vi inte den frågan dagligen utan nu endast en gång i veckan. Men still too much. Stora i-landsproblem. Jag skäms. Vi får äta oss mätta.

Kan hända att jag ger mig på en filmrecension. Tills nästa gång, må väl och älska dig själv.

2 svar till “Tröst, händelselöst och planer.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: