Ett skepp kommer överlastat

Vågar man ens skriva det, men fan alltså, jag hatar att vara kvinna ibland. Oftast inte men den kvinnliga biologin alltså. Nu när man uppnått en viss ålder börjar hormoner och känslor leva rövare. Den gångna veckan har varit katastrof. Inte nog men att ryggen gick sönder så ska pendla mellan att känna ursinnig mordisk ilska till att falla ner på knä och stortjuta. Problematiskt att falla ner på knä när ryggen inte helt och fullt samarbetar heller. Artros i det ena knäet hjälper inte. Detta är livet efter 40-plus. Denna hormonella cirkus gör mig galen. Jag tror på fullt allvar att jag håller på att tappa det helt.

Klimakteriet. Förklimakteriet. Sexigt värre. Svallningar och humörsvängningar. Underbart. Finns verkligen inget mer förtjusande än när svetten frenetiskt sipprar genom porerna. Inte konstigt att man torkar upp som ett russin invärtes. Låt mig behålla mina juicer för i helvete!!! Och så tårarna. Plötsligt gråter jag bara och jag har noll susning om vad det rör sig om.
Samlar ihop mig sätter mig i soffan för att plötligt vilja mörda den jäveln som sitter bredvid mig och tuggar tuggummi. Jodå, att vara kvinna är helt jävla förtjusande.

Inte nog med att jag vardagligt slåss med mina demoner så ska jag nu också bjudas in till den här hormonella cirkusen. Jag tror inte att jag svordomar nog att beskriva vad jag egentligen vill säga om det här.
En tonåring i en gammal kropp. Dessutom ska man i min ålder uppföra sig med viss dignitet. Fuck that säger jag!!! Vem är det som beslutat att man måste uppföra sig på ett visst sätt för att man är vuxen. Kan jag inte bara få vara en omogen tonåring? Är jag ändå inte tillräckligt vuxen att få besluta om det?

Jahaa, jag är mamma, och då måste man ju verkligen vara samlad och korrekt. Inte måla utanför linjerna. Flippa ut en smula. Nej nej nej, det går ju inte för sig. Vad ska folk säga!? Sanningen är att vad jag än gör och inte gör så är det alltid någon som har en åsikt, inte bara om mig men rent generellt. Jag säger; fuck it, you do you! Lev livet för fan. Låt ditt väsen leva hyresfritt i andras tankar.

Men i alla fall, nu ska jag samla ihop spillrorna av mig och min ångest. Jag ska nätverka med 59 främmande människor i fyra timmar. Känner mig kräkfärdig.

Ha en underbar fredag där ute. Skolavslutningar och grejs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: