Ta inga beslut i vindimman

Sista veckan med ledighet innan allvaret drar igång. Med allvaret menar jag början på min nya utmaning, mitt nya jobb. Jag är otroligt taggad och förväntansfull. En smula ångest med. Alla nya människor man ska möta. Jag slungas in i hetluften direkt, en dag på kontoret innan en tredagars konferens. Visserligen bra tajmning men det blir så många nya människor på en och samma gång som för mig är en stor utmaning, en smula jobbigt för att vara ärlig.
Så den här veckan tar jag det väldigt chill. Ägnar mig åt mig, bara vara. Förbereder mig för hösten, försöker förbereda mig. Hjärnan har jobbat på halvfart en tid nu och nu ska den bara in i ett helfartsmode direkt vilken kan bli dränerande. Så jag tänkte ta tag i mitt gamla sätt att hantera det. Löpning. OM nu min envisa piliformis tillåter det. Hoppas innerligt att den kan tillåta mig att starta med inskolningslöpning.
Pendla, jag ska börja pendla med tåg. Intressant och skönt att slippa köra. Inte bara är det numera svindyrt men jag kan läsa på tåget med min nya läsplatta från storytel som jag bara älskar.
Jobbet då, vart ska jag arbeta? Jo, min nya roll är otroligt bred och dynamisk vilket passar mig. Titeln är Commercial coordinator. Arbetsplatsen är ett globalt läkemedelsbolag specialiserade på på utveckling, tillverkning av läkemedel för behandling av cancer och autoimmuna sjukdomar. En helt ny bransch för mig men också en bransch som gör något viktigt för mänskligheten, i min mening och det känns bra att vara en liten del i det.

Så, sommaren då, hur ska jag summera den? Jag kan bara säga att det har varit en av de bättre somrar på bra länge. Det bästa jag tar med mig och kommer leva på länge är helgen på Mellbystrand. Vi hyrde en liten liten stuga mitt på sanddynorna på Mellbystrand. Inget rinnande vatten och väldigt enkelt. Passar mig utmärkt och jag trivs bäst när livet är extremt enkelt. Jag skulle nästan kunna bo så när barnen flugit ut. Medan T körde sina lopp hade jag egentid i timmar. Badade på stranden som jag hade helt för mig själv, låg och läste med dörren öppen till ljuden av regnet som föll utanför. Äta frukost i mitt eget sällskap till havets brus och fågelkvitter är balsam för själen. Jag är en sån som behöver tid med bara mig själv, hur mycket jag än älskar människorna omkring mig.

Många tror att jag är en extremt social varelse men det är jag inte. Visst, det är fantastiskt att träffa människor men i väldigt lagom dos. Ofta är jag slut och behöver återhämtning med bara mig själv, helst i tystnad.

På måndag drar ligan i padel igång igen, dags att koppla på vinnarskallen igen. Nu är jag inte längre reserv i laget utan ordinarie och min spelpartner är en fenomenalt positiv och glad lagkamrat. Vi har för det mesta väldigt roligt när vi spelar ihop och det är något som jag finner mer viktigt än en sjukt duktig lirare. Nu råkar jag ju vara välsignad med en kombo av bra lirare och kul lirare. Vi har bestämt oss för att vara lite mer strategiska denna säsong. Det ser jag framemot.

Och som vanligt, ni som känner mig vet att jag lite då och då får för mig att haka på galna upptåg eller utmaningar. I vindimman i helgen fick jag för mig att det var en bra idé att ställa upp i ett lopp som heter H12. (cykling, vad annars). Det märkliga är att jag tog upp i vindimman att jag nog ska sälja min mountainbike och satsa på att köpa en landsvägscykel och två eller tre minuter senare ska jag inte sälja den utan anta en utmaning att cykla så många varv jag hinner på en bana under 12 timmar. Hur är det ens möjligt? Jag har god tid på mig att träna för det händer inte förrän våren nästa år MEN ÄNDÅ!!! Vi kör i ett lag så jag behöver inte cykla solo, tack o lov men vart fjärde varv är mitt att cykla. T har då sagt till mig på skarpen att det blir att nöta på trainern hela vintern. Jag vågar inget annat. Svika sig själv är en sak men svika andra är mycket svårt och besvärligt.

Det var väl det, för den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: